Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zamarynowany udziec indyczy wkładam do rękawa i piekę. Mięsko wychodzi mięciutkie , kruche i smaczne. Polecam
rękaw do pieczenia, naczynie , miseczka na marynatę ,widelec, ręcznik papierowy,
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 47
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 717
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 72
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 47
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 717
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z oliwą. Natrzeć dokładnie umyty, osuszony udziec indyczy. Włożyć do naczynia, zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia , włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, około 1 -1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można rękaw przeciąć z góry , aby udziec ładnie się spiekł. Smacznego
Udziec indyczy zamarynowany.