Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zamarynowany udziec indyczy wkładam do rękawa i piekę. Mięsko wychodzi mięciutkie , kruche i smaczne. Polecam
rękaw do pieczenia, naczynie , miseczka na marynatę ,widelec, ręcznik papierowy,
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z oliwą. Natrzeć dokładnie umyty, osuszony udziec indyczy. Włożyć do naczynia, zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia , włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, około 1 -1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można rękaw przeciąć z góry , aby udziec ładnie się spiekł. Smacznego
Udziec indyczy zamarynowany.