Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zamarynowany udziec indyczy wkładam do rękawa i piekę. Mięsko wychodzi mięciutkie , kruche i smaczne. Polecam
rękaw do pieczenia, naczynie , miseczka na marynatę ,widelec, ręcznik papierowy,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z oliwą. Natrzeć dokładnie umyty, osuszony udziec indyczy. Włożyć do naczynia, zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia , włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, około 1 -1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można rękaw przeciąć z góry , aby udziec ładnie się spiekł. Smacznego
Udziec indyczy zamarynowany.