Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zamarynowany udziec indyczy wkładam do rękawa i piekę. Mięsko wychodzi mięciutkie , kruche i smaczne. Polecam
rękaw do pieczenia, naczynie , miseczka na marynatę ,widelec, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16929
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 486
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 60
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16929
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 486
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 60
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2704
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z oliwą. Natrzeć dokładnie umyty, osuszony udziec indyczy. Włożyć do naczynia, zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia , włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, około 1 -1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można rękaw przeciąć z góry , aby udziec ładnie się spiekł. Smacznego
Udziec indyczy zamarynowany.