Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3384
Dodano: 10.01.2015
Odsłon: 12441
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mieso dokladnie wymoczyc w zimnej wodzie, umyc i osuszyc. Oddzielic od kosci, skore nakroic w ukosna krate. Cebule obrac i posiekac bardzo drobno (ja uzywam blendera z dodatkowym naczyniem do siekania). Dodac sok z mandarynek i przyprawy oraz olej.
Wymasowac mieso wraz z bejca i odstawic do lodowki do nastepnego dnia.
Calosc przelozyc do gesiarki, podlac 1/2 szklanki wody i piec pod pokrywa okolo 1 godz,20 min. Nastepnie odkryc pokrywe i piec jeszcze 10 minut. Gotowe. Bardzo smaczne. Polecam serdecznie zarowno na cieplo wraz z ziemniaczkami, ale rowniez na zimno, z lodowki, krojone w plastry do chleba z maslem. Moze ta druga wersja jest jeszcze pyszniejsza.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)