Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i soczyste mięso z chrupiącą skórką. Udziec upieczony z mango i ananasem w orientalnych przyprawach. Idealny na wystawny niedzielny obiad.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 183
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2647
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107705
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 183
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2647
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107705
Składniki
Sos sojowy i olej mieszamy ze wszystkimi przyprawami. Nacieramy udziec i zostawiamy do marynowania - najlepiej na całą noc. Mięso wyciągamy z lodówki co najmniej na godzinę przez pieczeniem. Rękaw zapinamy z jednaj strony. Wkładamy udziec (wraz z całą marynatą), pokrojone w ćwiartki cebule i owoce pokrojone w kostkę. Rękaw zapinamy z drugiej strony i robimy u góry kilka dziurek, aby nie pękł podczas pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 100 minut. Wyciągamy, rozcinamy rękaw (uwaga na gorącą parę!) i pieczemy kolejne 10 minut, aby mocno przypiec skórkę.
Po upieczeniu zostawiamy mięso na 10 minut, aby odpoczęło. Podajemy razem z upieczoną cebulą i owocami.
Do pieczonego udźca świetnie pasuje orientalny bulgur z tego przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/orientalny-bulgur