Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i soczyste mięso z chrupiącą skórką. Udziec upieczony z mango i ananasem w orientalnych przyprawach. Idealny na wystawny niedzielny obiad.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3517
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3517
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Sos sojowy i olej mieszamy ze wszystkimi przyprawami. Nacieramy udziec i zostawiamy do marynowania - najlepiej na całą noc. Mięso wyciągamy z lodówki co najmniej na godzinę przez pieczeniem. Rękaw zapinamy z jednaj strony. Wkładamy udziec (wraz z całą marynatą), pokrojone w ćwiartki cebule i owoce pokrojone w kostkę. Rękaw zapinamy z drugiej strony i robimy u góry kilka dziurek, aby nie pękł podczas pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 100 minut. Wyciągamy, rozcinamy rękaw (uwaga na gorącą parę!) i pieczemy kolejne 10 minut, aby mocno przypiec skórkę.
Po upieczeniu zostawiamy mięso na 10 minut, aby odpoczęło. Podajemy razem z upieczoną cebulą i owocami.
Do pieczonego udźca świetnie pasuje orientalny bulgur z tego przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/orientalny-bulgur