Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny, marynowany udziec z indyka w sosie z szalotek, polecam:)
Udziec myjemy i osuszamy. Wycinamy kość i dzielimy na mniejsze kawałki (około 4). Składniki marynaty mieszamy. Mięso wkładamy do marynaty, tak aby było nią dokładnie pokryte.Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Szalotki obieramy i bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wkładamy mięso wraz z marynatą rozpoczynając od strony skóry. Smażymy po 5 minut z każdej strony na rumiano. W tym czasie w garnku rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wrzucamy rozdrobnioną szalotkę i szklimy około 5 minut, często mieszając. Następnie podsmażone mięso przekładamy do szalotki wraz z powstałym na patelni tłuszczykiem, dodajemy 100 ml gorącego bulionu, liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 60 minut), co jakiś czas mieszając. Pod koniec doprawiamy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z młodymi ziemniakami w mundurkach i młodą kapustą z boczkiem i cebulką.
Smacznego:)
Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bar...
Odsłon: 6947
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 219
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 99
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 189
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 202
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 219
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 99
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 189
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 202
Składniki
Udziec myjemy i osuszamy. Wycinamy kość i dzielimy na mniejsze kawałki (około 4). Składniki marynaty mieszamy. Mięso wkładamy do marynaty, tak aby było nią dokładnie pokryte.Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Szalotki obieramy i bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wkładamy mięso wraz z marynatą rozpoczynając od strony skóry. Smażymy po 5 minut z każdej strony na rumiano. W tym czasie w garnku rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wrzucamy rozdrobnioną szalotkę i szklimy około 5 minut, często mieszając. Następnie podsmażone mięso przekładamy do szalotki wraz z powstałym na patelni tłuszczykiem, dodajemy 100 ml gorącego bulionu, liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 60 minut), co jakiś czas mieszając. Pod koniec doprawiamy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z młodymi ziemniakami w mundurkach i młodą kapustą z boczkiem i cebulką. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 247
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 99