Do góry

Dania główne Przepis na:

Ukraińska lazania

Ukraińska lazania

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2621

szybko, tanio, smacznie

Składniki

  • ciasto: jajek, 5 szt.
  • majonezu, 250g
  • śmietany 12%, 200g
  • łyżeczki cukru, 1/2
  • szklanka mąki, 1
  • proszku do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki
  • farsz: puszka tuńczyka, 120 g
  • lub pojedyncza pierś kurczaka przysmażona i pokrojona, 1
  • jajka na twardo pkorjone w kostkę, 2 szt.
  • sera żółtego startego, 100g
  • majonez
  • zielenina
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyrobić mikserem rzadkie ciasto

  2. Farsz wymieszać

  3. Wlać jedną cześć ciasta do żaroodpornego naczynia. Nałożyć farsz. Przykry druga częścią ciasta.

  4. Piec30 minut w temperaturze 200C.

  5. Kroić ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 stycznia 2011 Zdecydowanie do wypróbowania - szybki "jednogarnkowy" obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń