Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ukraiński specjał z karkówką"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kostkę. Zalej posoloną wodą z dodatkiem kminku. Gotuj 10 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Pomidory pokrój, wymieszaj z mięsem. Dodaj cebulę i czosnek. Masę smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki odcedź, osącz.
Wino podgrzej ze śmietaną. Wrzuć serek topiony, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Sos przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Połowę ziemniaków rozłóż na spodzie formy. Przykryj je mięsną masą oraz pozostałymi ziemniakami. Polej sosem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz godzinę. Natkę posiekaj, posyp zapiekankę.Źródło: Tina