Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne na niedzielny obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414038
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414038
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać , pokroić, na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki, pokroić. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pietruszkę umyć , drobno pokroić. Cebulę obrać , pokroić bardzo drobno. Do mięsa dodać ser, pieczarki, pietruszkę , cebulę, płatki.
Dokładnie wymieszać, podzielić na 12 porcji, uformować kulki.
Ciasto francuskie podzielić na 12 części ułożyć przygotowane kulki. Kulkę mozzarelli pokroić w kostkę.
Zlepić , uformować kulki, jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu. Naciąć wierzch , odchylić, ułożyć kostki kulki oraz żurawinę oraz kawałki moreli.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut. Podawać jak kto lubi. U mnie z podpieczonymi z ziemniakami i pomidorami.