Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne na niedzielny obiad.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać , pokroić, na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki, pokroić. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pietruszkę umyć , drobno pokroić. Cebulę obrać , pokroić bardzo drobno. Do mięsa dodać ser, pieczarki, pietruszkę , cebulę, płatki.
Dokładnie wymieszać, podzielić na 12 porcji, uformować kulki.
Ciasto francuskie podzielić na 12 części ułożyć przygotowane kulki. Kulkę mozzarelli pokroić w kostkę.
Zlepić , uformować kulki, jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu. Naciąć wierzch , odchylić, ułożyć kostki kulki oraz żurawinę oraz kawałki moreli.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut. Podawać jak kto lubi. U mnie z podpieczonymi z ziemniakami i pomidorami.