Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
MOCZYĆ GRZYBKI PRZEZ NOC.POGOTOWAĆ RANO PRZEZ GODZ. ODCISNĄ I PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
KAPUSTĘ OPŁUKAĆ POGOTOWAĆ DOSYĆ DŁUGO DO MIĘKKOŚCI,ODCISNĄĆ PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
CEBULĘ POKROIĆ DROBNIUTKO PODDUSIĆ NA 2 ŁYŻKACH OLEJU
KAPUSTĘ,GRZYBY I CEBULKĘ PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA DOBRZE WYMIESZAĆ PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM,DODAĆ BUŁKĘ TARTĄ. CIASTO PIEROGOWE ---------------------------------- 1KG MĄKI TORTOWEJ ODROBINA SOLI 2-3 ŁYŻKI OLEJU OK.1 L. MOCNO CIEPŁEJ WODY Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIEŚĆ NIEZBYT TWARDE CIASTO POKROIĆ W KWADRATY NAŁOŻYĆ FARSZ I LEPIĆ USZKA.
ROZWAŁKOWAĆ WCZEŚNIEJ WYROBIONE CIASTO PIEROGOWE,ROZWAŁKOWAĆ DOSYĆ CIENKO KROIĆ W KWADRATY 4X4 CM,NAKŁADAĆ FARSZ ZLEPIĆ W TRÓJKĄTY SKLEIĆ DWA DŁUŻSZE ROGI W USZKO.
WRZUCAĆ USZKA DO GOTUJĄCEJ OSOLONEJ WODY Z DODATKIEM 2 ŁYŻEK OLEJU.GOTOWAĆ DO WYPŁYNIĘCIA.PODAWAĆ Z CZYSTYM CZERWONYM BARSZCZYKIEM.