Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny barszcz czerwony lub zupa grzybowa nie mogą obejść się bez tych małych pierożków. Uszka wigilijne możesz przygotować z różnymi farszami. Najbardziej tradycyjnym jest ten z suszonych grzybów leśnych, jednak uszka wigilijne z pieczarkami będą równie dobrym (a nieco tańszym) wyborem.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3768
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
Suszone grzyby gotuj przez ok. 10 minut. Odcedź. Pieczarki, suszone grzyby i cebulę drobno pokrój i podsmaż na maśle. Po ostudzeniu zmieszaj masę z bułką tartą, solą i pieprzem. Dosyp odrobinę pieprzu ziołowego.
Zrób ciasto. Na stolnicę wyłóż mąkę i w środku zrób wgłębienie. Wbij tam jajka i dodaj miękkie masło i sól. Posiekaj nożem dolewając gorącą wodę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj je. Wykrój kwadraty. Do każdego nałóż łyżeczkę farszu. Sklej uszko na trójkąt, a następnie sklej końcówki, by uzyskać pożądaną formę. Gotuj we wrzącej wodzie przez chwilę po wypłynięciu. Smacznego!