Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny barszcz czerwony lub zupa grzybowa nie mogą obejść się bez tych małych pierożków. Uszka wigilijne możesz przygotować z różnymi farszami. Najbardziej tradycyjnym jest ten z suszonych grzybów leśnych, jednak uszka wigilijne z pieczarkami będą równie dobrym (a nieco tańszym) wyborem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Suszone grzyby gotuj przez ok. 10 minut. Odcedź. Pieczarki, suszone grzyby i cebulę drobno pokrój i podsmaż na maśle. Po ostudzeniu zmieszaj masę z bułką tartą, solą i pieprzem. Dosyp odrobinę pieprzu ziołowego.
Zrób ciasto. Na stolnicę wyłóż mąkę i w środku zrób wgłębienie. Wbij tam jajka i dodaj miękkie masło i sól. Posiekaj nożem dolewając gorącą wodę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj je. Wykrój kwadraty. Do każdego nałóż łyżeczkę farszu. Sklej uszko na trójkąt, a następnie sklej końcówki, by uzyskać pożądaną formę. Gotuj we wrzącej wodzie przez chwilę po wypłynięciu. Smacznego!