Do góry

Dania główne Przepis na:

Uszka z kapustą i grzybami z sosem grzybowym.

Uszka z kapustą i grzybami z sosem grzybowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1530 Ocena: 20778

Dodano:

Odsłon: 3209

Takie danie na piąty dzień tygodnia, na piątek. Polecam :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Uszka z kapustą i grzybami z sosem grzybowym.

Przygotowanie

  1. Opłukany i wyczyszczony korpus z kurczaka gotujemy w litrze osolonej wody, w trakcie gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowiny dodajemy wymoczone w kilku wodach suszone grzybki, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, por i marchew pokrojone w drobną kostkę oraz łyżkę domowej kostki rosołowej. Gdy mięso przy korpusie jest miękkie, przerywamy gotowanie, studzimy korpus, oddzielamy mięso od kości i kroimy je w drobną kostkę. Pokrojone mięso wkładamy do wywaru, dodajemy pozostałe przyprawy do smaku i ponownie gotujemy.

  2. Po 15 minutach gotowania zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie sosu. W oddzielnym garnku gotujemy uszka.

  3. Uszka podajemy polane sosem grzybowym.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń