Do góry

Dania główne Przepis na:

W sakiewkach z kotletami schabowymi

W sakiewkach z kotletami schabowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14718

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "W sakiewkach z kotletami schabowymi"

Składniki

  • 35 dag kurek
  • 2 płaty francuskiego 50 min; Cena porcji: 5
  • 90 zł; Porcja: 620 kcal
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty ciasta francuskiego rozwiń i pozostaw w pokojowej temperaturze na około 20 minut, aby rozmarzły. W tym czasie kurki oczyść, większe sztuki przetnij na pół. Natkę opłucz, posiekaj. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę.

  2. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule. Dołóż grzyby, zmniejsz płomień, duś ok. 5 minut. Schab opłucz, osusz. Zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec oprósz solą i pieprzem.

  3. Kurki wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Płaty ciasta potnij na 4 kawałki. Na środku każdego połóż kotlet schabowy i porcję duszonych kurek. Brzegi ciasta unieś do góry i mocno zlep nad farszem. Sakiewki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200oC. Podawaj np. z zielonym groszkiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń