Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić?
Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz sma...
Odsłon: 4030
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 16
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 72
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 50
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 847
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 16
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 72
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 50
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 847
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
2. Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
3. Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
4. Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
5. Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Dania główne
Zapiekanka z zupek chińskich
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 2538
Rosół z kaczki
Pyszny rosół, idealne na obiad.
Odsłon: 106