Do góry

Dania główne Przepis na:

Wafelkowe mielone

Wafelkowe mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 947 Ocena: 11427

Dodano:

Odsłon: 4872

Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić?

Składniki

  • 2 duże wafle tortowe
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 3 całe jajka
  • 1 łyżka bułki tartej oraz do panierki
  • 1 cebula
  • 15 dag kapusty kiszonej
  • 15 dag pieczarek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypta papryki ostrej
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wafelkowe mielone

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.

  2. 2. Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.

  3. 3. Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.

  4. 4. Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.

  5. 5. Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  6. 6. Kotlety gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń