Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić?
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
2. Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
3. Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
4. Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
5. Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego.