Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone to najłatwiej dostępny i najchętniej przyrządzany rodzaj mięsa w naszych domach. Kotlety mielone w wafelku przygotowuje się szybko i bez najmniejszych problemów, zamiast smażenia można upiec w piekarniku. Tak delikatnych i soczystych kotletów mielonych nigdy wcześniej nie jadłam.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 98
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3523
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 98
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3523
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą. 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, ogórki również bardzo drobno kroimy i warzywa łączymy z mięsem. 3. Następnie wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
4. Mięso nakładamy na całą powierzchnię wafla i przykrywamy drugim waflem.
5. Kroimy w prostokąty, najlepiej pionowo na trzy część i poziomo na cztery.
6. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 7. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
8. Gotowe. 9. Smacznego.