Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku po raz pierwszy zagościła w naszym świątecznym menu, a wnioskując po zadowoleniu rodziny myślę, że nie po raz ostatni. Polecam na przyszłoroczne Święta albo na nadchodzący karnawał - zdrowa i kolorowa. Z podanych proporcji wyszły 2 salaterki.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Warzywa gotujemy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Cebulkę kroimy w drobną kostkę - blanszujemy. Pora kroimy w cienkie półplasterki - blanszujemy. Filety osączamy z oleju - nie trzeba ich już płukać.
Warzywa i jajka trzemy na tarce o grubych oczkach albo kroimy w drobną kostkę. Filety kroimy w kosteczki o wymiarach ok 1cm x 1cm.
W salaterce układamy: śledzie, cebulę, ziemniaki, por, marchewkę, jajka i buraczki. Każdą warstwę smarujemy cienko majonezem i (oprócz warstwy śledziowej - już wystarczająco słonej) lekko doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzchu posypujemy pietruszką.