Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa francuskie w zapiekance

Warzywa francuskie w zapiekance

Autor:

Przepisów i artykułów: 855 Ocena: 9281

Dodano:

Odsłon: 1947

Masz mało czasu, to przepis dla ciebie. Soczyste mięso z kurczaka połączone z warzywami oraz makaronem.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Makaron świderki
  • Warzywa na patelnie francuskie
  • 1 opakowanie mini marchewek
  • 200 ml śmietany 36 %
  • 20 dag sera mozzarelli
  • Jajko
  • 1 łyżeczka tabasco
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa francuskie w zapiekance

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
    2. Doprawiamy solą, papryką oraz tabasco, dokładnie mieszamy.
    3. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.

  3. 5. Na makaronie układamy usmażone mięso.

  4. 6. Warzywa oraz marchewki prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.

  5. 7. Warzywa przekładamy na kurczaka.

  6. 8. Do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko i wsypują przyprawy, które znajdowały się w paczce z warzywami, mieszamy.
    9. Sosem polewamy zapiekankę.

  7. 10. Na koniec posypujemy starty żółtym serem.
    11. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
    12. Gotowe smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń