Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa z patelni to szybki i pyszny obiad. Dodatek oscypka nadaje specyficznego, wędzonego aromatu i sprawia, że danie jest bardzo sycące. Koniecznie wypróbujcie to danie w sezonie szparagowym!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2307
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4892
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2307
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4892
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 109
Składniki
Ziemniaki szorujemy i gotujemy, aż będą półtwarde. Nie powinny się rozpadać, bo będą jeszcze smażone. Kalafiora dzielimy na różyczki. Ze szparagów odrywamy zdrewniałe końcówki. Szparagi kroimy na nieduże kawałki, główki odkładamy osobno. Kalafiora i szparagów nie gotujemy wcześniej - nie ma takiej potrzeby. Cebulę kroimy w ósemki. Na patelni na oleju smażymy cebulę, kalafiora i szparagi bez główek. Doprawiamy przyprawą do ziemniaków, papryką i pieprzem. Smażymy, aż warzywa lekko zmiękną, Teraz dodajemy pokrojone w połówki lub ćwiartki ziemniaki i główki szparagów. Smażymy jeszcze kilka minut, aż ziemniaki się zarumienią. Na końcu całość posypujemy startym oscypkiem, zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Kiedy ser się podgrzeje i lekko roztopi danie jest gotowe i można je podawać.