Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka, pieczarki i pomidory w jogurcie greckim. Prosto, szybko i smacznie:) Możemy podawać z ryżem, kopytkami lub bagietką.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 367
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2582
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 367
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2582
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy drobno posiekany czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min.
Następnie dodajemy pokrojone papryki i dusimy razem ok. 7 min.
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelnie. Gotujemy do czasu aż pomidory całkowicie się rozpadną i połowa soku/wody z pomidorów odparuje. Następnie dodajemy jogurt grecki, posiekany koperek i doprawiamy do smaku /możemy dodać odrobiną ostrej mielonej papryki/. Mieszamy i podgrzewamy do czasu aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Podajemy na gorąco.