Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, pikantne danie na obiad lub ciepłą kolację. Potrawa wydaje się niepozorna ale chętnie sięga się po dokładkę.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 152
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1043
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 152
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1043
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i również drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zetrzeć imbir. Wszystko zeszklić na oleju. Dodać pomidory krojone z puszki. Jeszcze chwilę smażyć. Doprawić szczyptą kurkumy, curry i chili. Sól nie jest konieczna.
Ugotować kaszę pęczak w lekko osolonej wodzie. Na talerz nakładać najpierw kaszę, a następnie warzywa.