Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, pikantne danie na obiad lub ciepłą kolację. Potrawa wydaje się niepozorna ale chętnie sięga się po dokładkę.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć pestki i również drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zetrzeć imbir. Wszystko zeszklić na oleju. Dodać pomidory krojone z puszki. Jeszcze chwilę smażyć. Doprawić szczyptą kurkumy, curry i chili. Sól nie jest konieczna.
Ugotować kaszę pęczak w lekko osolonej wodzie. Na talerz nakładać najpierw kaszę, a następnie warzywa.