Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie na obiad , ale też jako dodatek.Sprawdza się kiedy dzieci nie chcą jeść warzyw.Delikatne w smaku.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 993
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 993
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Marchewkę obieram, płuczę i ścieram na tarce o grubych oczkach. Kalafior tnę na male różyczki. Z papryki wycinam gniazdo nasienne i kroję ją w paski.Na wysoką patelnę wlewam olej ,wrzucam marchewkę ,paprykę i kalafior , chwilkę smażę.
Lekko podlewam wodą dodaję kostkę rosołową i na małym ogniu duszę, aż kalafior zacznie robić się miękki.Pilnuję aby się nie przypaliło w razie potrzeby dolewam wody.
Kiedy kalafior robi się miękki dodaję kukurydzę i groszek.Wszystko razem chwilę gotuję po czym dodaję ugotowany ryż , dokładnie mieszam.Odstawiam na chwilkę ,aby wszystko dobrze sie połączylo i gotowe.