Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste rozgrzewające jedzonko na obiad.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3056
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1802
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 458
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3056
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1802
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 458
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Wykonanie: Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać wszystkie pokrojone warzywa, przecier pomidorowy, przyprawy do smaku i jeszcze chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie wlać bulion, wsypać ryż i gotować bardzo powoli przez około 20 minut, podlewając w między czasie winem. Gotową potrawę podawać z grzankami.