Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla niejadków mięsa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 192
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2707
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 865
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14341
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 192
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2707
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 865
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14341
Składniki
Wykonanie: Obsmażyć na maśle posiekany czosnek, por, dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić na wolnym ogniu przez 4 minuty z dodatkiem mąki. Następnie zalać bulionem, mlekiem i winem. Zagotować do zgęstnienia. Przyprawić do smaku, wsypać świeże zioła, wymieszać i wyłożyć na połowie ciasta francuskiego, zostawiając wolne brzegi. Na drugiej połowie ciasta zrobić nacięcia w odległości 2,5 cm od krawędzi. Wolne brzegi ciasta z warzywami posmarować rozmąconym jajkiem, przykryć nacięty ciastem i starannie zlepić brzegi. Całość posmarować resztą jajka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło, pokrojone dowolnie.