Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla niejadków mięsa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9811
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1602
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 583
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9811
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1602
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 583
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
Składniki
Wykonanie: Obsmażyć na maśle posiekany czosnek, por, dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić na wolnym ogniu przez 4 minuty z dodatkiem mąki. Następnie zalać bulionem, mlekiem i winem. Zagotować do zgęstnienia. Przyprawić do smaku, wsypać świeże zioła, wymieszać i wyłożyć na połowie ciasta francuskiego, zostawiając wolne brzegi. Na drugiej połowie ciasta zrobić nacięcia w odległości 2,5 cm od krawędzi. Wolne brzegi ciasta z warzywami posmarować rozmąconym jajkiem, przykryć nacięty ciastem i starannie zlepić brzegi. Całość posmarować resztą jajka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło, pokrojone dowolnie.