Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla niejadków mięsa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100715
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100715
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Wykonanie: Obsmażyć na maśle posiekany czosnek, por, dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić na wolnym ogniu przez 4 minuty z dodatkiem mąki. Następnie zalać bulionem, mlekiem i winem. Zagotować do zgęstnienia. Przyprawić do smaku, wsypać świeże zioła, wymieszać i wyłożyć na połowie ciasta francuskiego, zostawiając wolne brzegi. Na drugiej połowie ciasta zrobić nacięcia w odległości 2,5 cm od krawędzi. Wolne brzegi ciasta z warzywami posmarować rozmąconym jajkiem, przykryć nacięty ciastem i starannie zlepić brzegi. Całość posmarować resztą jajka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło, pokrojone dowolnie.