Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla niejadków mięsa.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1743
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1743
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
Składniki
Wykonanie: Obsmażyć na maśle posiekany czosnek, por, dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić na wolnym ogniu przez 4 minuty z dodatkiem mąki. Następnie zalać bulionem, mlekiem i winem. Zagotować do zgęstnienia. Przyprawić do smaku, wsypać świeże zioła, wymieszać i wyłożyć na połowie ciasta francuskiego, zostawiając wolne brzegi. Na drugiej połowie ciasta zrobić nacięcia w odległości 2,5 cm od krawędzi. Wolne brzegi ciasta z warzywami posmarować rozmąconym jajkiem, przykryć nacięty ciastem i starannie zlepić brzegi. Całość posmarować resztą jajka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło, pokrojone dowolnie.