Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla niejadków mięsa.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5058
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 621
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2400
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 167
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5058
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 621
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2400
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 167
Składniki
Wykonanie: Obsmażyć na maśle posiekany czosnek, por, dodać resztę pokrojonych warzyw i dusić na wolnym ogniu przez 4 minuty z dodatkiem mąki. Następnie zalać bulionem, mlekiem i winem. Zagotować do zgęstnienia. Przyprawić do smaku, wsypać świeże zioła, wymieszać i wyłożyć na połowie ciasta francuskiego, zostawiając wolne brzegi. Na drugiej połowie ciasta zrobić nacięcia w odległości 2,5 cm od krawędzi. Wolne brzegi ciasta z warzywami posmarować rozmąconym jajkiem, przykryć nacięty ciastem i starannie zlepić brzegi. Całość posmarować resztą jajka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło, pokrojone dowolnie.