Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam na obiad kotlety mielone trochę w innej wersji bo z dodatkiem świeżych warzyw. Kotlety bardzo smakowały mojej rodzince.
patelnia, praska do czosnku, tarka, miska
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Paprykę czerwoną umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne , następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach to samo zrobić z marchewką. Por umyć przekroić po długości na pół i pokroić w pół plasterki. Czosnek i cebulę obrać, cebulę drobno pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso mielone przełożyć do miski, do mięsa dodać jajka, przyprawy, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, namoczoną w mleku, lecz odciśniętą dobrze bułkę oraz przygotowane wcześniej warzywa. Wymieszać i odstawić na 10 - 15 minut. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Rada; Gdyby ciasto przywierało do rąk możemy moczyć wewnętrzną stronę rąk w wodzie.