Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zdecydowanie dla wielbicieli makaronu i dbających o linię. Nam to nie grozi, linii brak :P Aromatyczne i treściwe.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21436
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 37
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21436
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 37
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Składniki
Cukinię kroimy w kostkę, razem z posiekaną cebulą, startą na dużych oczkach marchew, lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sos, przeciśnięty przez praskę czosnek, soczewicę wraz z zalewą, posiekaną bazylię i natkę pietruszki, ser, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Dno naczynia smarujemy oliwą, układamy warstwę makaronu, następnie wylewamy sos, przykrywamy kolejną warstwą makaronu. Ostatnią warstwą ma być sos, który posypujemy startym parmezanem. Całość zapiekamy pod przykryciem 45 min w temperaturze 180°C, następnie 10 minut bez przykrycia.