Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zdecydowanie dla wielbicieli makaronu i dbających o linię. Nam to nie grozi, linii brak :P Aromatyczne i treściwe.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Cukinię kroimy w kostkę, razem z posiekaną cebulą, startą na dużych oczkach marchew, lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sos, przeciśnięty przez praskę czosnek, soczewicę wraz z zalewą, posiekaną bazylię i natkę pietruszki, ser, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Dno naczynia smarujemy oliwą, układamy warstwę makaronu, następnie wylewamy sos, przykrywamy kolejną warstwą makaronu. Ostatnią warstwą ma być sos, który posypujemy startym parmezanem. Całość zapiekamy pod przykryciem 45 min w temperaturze 180°C, następnie 10 minut bez przykrycia.