Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywne Palermo

Warzywne Palermo

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18524

Dodano:

Odsłon: 252

Wyborne i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Papryka Palermo 2 szt.
  • Cukinia młoda mała 4 szt.
  • Bakłażan 2 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Pieczarki ½ kg
  • Papryka wędzona mielona 1 łyżka
  • Smalec 1 łyżka
  • Mozzarella 1 kula
  • Bulion warzywny ½ szklanki (może być z kostki)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeże zioła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywne Palermo

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Smalec rozgrzać z papryką wędzoną i przysmażyć posiekaną cebulę. Następnie wrzucić pokrojone bakłażany, oczyszczone papryki, cukinię i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu przez 15 minut stale mieszając, przyprawić do smaku, wlać bulion . Gotować jeszcze przez 15 minut, wyłożyć na talerze, obłożyć plasterkami mozzarelli i ziołami. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń