Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i dyni przygotowuje się ekspresowym tempie. Są chrupiące i kolorowe, po prostu wyśmienite.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
Dynię i cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umyty por pokroić w krążki. Przygotowane warzywa wymieszać z odrobiną soli, odłożyć na kilka minut.
Następnie odcisnąć z powstałego soku, dodać jajko, obie mąki, zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.