Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i dyni przygotowuje się ekspresowym tempie. Są chrupiące i kolorowe, po prostu wyśmienite.
Dynię i cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umyty por pokroić w krążki. Przygotowane warzywa wymieszać z odrobiną soli, odłożyć na kilka minut.
Następnie odcisnąć z powstałego soku, dodać jajko, obie mąki, zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 79
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 32
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 79
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 32
Składniki
Dynię i cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umyty por pokroić w krążki. Przygotowane warzywa wymieszać z odrobiną soli, odłożyć na kilka minut.
Następnie odcisnąć z powstałego soku, dodać jajko, obie mąki, zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 84
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4230