Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmora z dzieciństwa my jednak bardzo lubimy wątrobę czy to wieprzowa czy drobiowa, wątróbkę należy tylko dobrze przygotować aby była smaczna oczywiście wieprzowa nie będzie idealnie miękka jak drobiowa ale jeśli dobrze przygotowana i odpowiednio przyrządzona nie będzie twarda
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 589
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 589
Składniki
Wątrobę pokroić na dowolne paski po czym zalać gorącą wodą zamieszać aby dokładnie każdy kawałek się sparzył, przełożyć na durszlak aby ociekła z wody następnie każdy plasterek ponakłuwać ułożyć na talerzu a w międzyczasie rozgrzać w patelni olej
Jak już olej mamy rozgrzany wtedy układać obtoczony w mące każdy kawałek wątroby i smażyć na rumiany kolor z obu stron, gdy już mamy usmażoną wątrobę nadmiar tłuszczu wylać i wlać 2 szklanki wody gorącej wody i od zagotowania zmniejszyć moc ognia i na wolnym dusić pod przykryciem przez co najmniej godzinę co jakiś czas zamieszać w międzyczasie dodać suszone warzywa
Po wyparowaniu dodanej wody gdzie powstanie sos wątroba wychodzi krucha może nie jest idealnie miękka jak drobiowa ale to urok wątroby wieprzowej. Gotową wątrobę można podać kto z czym lubi ja podałam z ziemniakami oraz cukinią którą robiłam na zimę