Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowanie to chwilka, więc sprawdzi się jako szybki obiad. Nasza wątróbka będzie duszona w cebuli i lekko krwista. Taką lubimy najbardziej.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Składniki
Cebulę kroimy w piórka lub półkrążki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy cebulę. Lekko ją solimy.
Podsmażamy cebulę do zeszklenia i układamy na niej umytą, osuszoną wątróbkę. Dusimy w cebuli wątróbkę około 5-8 minut.
Na koniec dodajemy maggi, sól i pieprz.
Wątróbka drobiowa duszona w cebuli gotowa!
Nasza rada: Jeśli nie lubimy krwistej wątróbki możemy dusić ją w cebuli nieco dłużej. Jednak nie wolno jej przeciągnąć bo będzie twarda i niezbyt smaczna.