Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowanie to chwilka, więc sprawdzi się jako szybki obiad. Nasza wątróbka będzie duszona w cebuli i lekko krwista. Taką lubimy najbardziej.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Składniki
Cebulę kroimy w piórka lub półkrążki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy cebulę. Lekko ją solimy.
Podsmażamy cebulę do zeszklenia i układamy na niej umytą, osuszoną wątróbkę. Dusimy w cebuli wątróbkę około 5-8 minut.
Na koniec dodajemy maggi, sól i pieprz.
Wątróbka drobiowa duszona w cebuli gotowa!
Nasza rada: Jeśli nie lubimy krwistej wątróbki możemy dusić ją w cebuli nieco dłużej. Jednak nie wolno jej przeciągnąć bo będzie twarda i niezbyt smaczna.