Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna wątróbka na słodko, idealne danie dla dzieci, sposób na uzupełnienie żelaza; do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24960
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24960
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
wątróbkę oczyścić, pokroić na części, obsmażyć na oleju
w tym czasie obrać jabłka i pokroić w dużą kostkę
do podsmażonej wątróbki dodać jabłka, wymieszać i przykryć pokrywką
dusić, mieszając co jakiś czas, aż wątróbka nie będzie krwista
w trakcie duszenia jabłka miękną i puszczają sok
podawać z ziemniakami, słodką surówką (np kapusta pekińska na słodko- zobacz mój przepis); ziemniaki polewamy sosem powstałym z duszenia jabłek
do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw! jeśli ktoś musi posolić potrawę, należy to zrobić po zakończeniu smażenia