Do góry

Dania główne Przepis na:

wątróbka drobiowa duszona z jabłkami

wątróbka drobiowa duszona z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 427

smaczna wątróbka na słodko, idealne danie dla dzieci, sposób na uzupełnienie żelaza; do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw!

Składniki

  • 600-800 gram wątróbki drobiowej
  • 2-3 jabłka słodkie, winne
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wątróbkę oczyścić, pokroić na części, obsmażyć na oleju

  2. w tym czasie obrać jabłka i pokroić w dużą kostkę

  3. do podsmażonej wątróbki dodać jabłka, wymieszać i przykryć pokrywką

  4. dusić, mieszając co jakiś czas, aż wątróbka nie będzie krwista

  5. w trakcie duszenia jabłka miękną i puszczają sok

  6. podawać z ziemniakami, słodką surówką (np kapusta pekińska na słodko- zobacz mój przepis); ziemniaki polewamy sosem powstałym z duszenia jabłek

  7. do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw! jeśli ktoś musi posolić potrawę, należy to zrobić po zakończeniu smażenia

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://www.smacznepotrawy.pl/watrobka-z-jablkami

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń