Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna wątróbka na słodko, idealne danie dla dzieci, sposób na uzupełnienie żelaza; do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4478
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1499
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4478
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1499
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 437
Składniki
podawać z ziemniakami, słodką surówką (np kapusta pekińska na słodko- zobacz mój przepis); ziemniaki polewamy sosem powstałym z duszenia jabłek
do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw! jeśli ktoś musi posolić potrawę, należy to zrobić po zakończeniu smażenia
wątróbkę oczyścić, pokroić na części, obsmażyć na oleju
w tym czasie obrać jabłka i pokroić w dużą kostkę
do podsmażonej wątróbki dodać jabłka, wymieszać i przykryć pokrywką
dusić, mieszając co jakiś czas, aż wątróbka nie będzie krwista
w trakcie duszenia jabłka miękną i puszczają sok