Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 488
Dodano: 13.11.2019
Odsłon: 1289
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
wątróbkę oczyścić, pokroić na części, obsmażyć na oleju
w tym czasie obrać jabłka i pokroić w dużą kostkę
do podsmażonej wątróbki dodać jabłka, wymieszać i przykryć pokrywką
dusić, mieszając co jakiś czas, aż wątróbka nie będzie krwista
w trakcie duszenia jabłka miękną i puszczają sok
podawać z ziemniakami, słodką surówką (np kapusta pekińska na słodko- zobacz mój przepis); ziemniaki polewamy sosem powstałym z duszenia jabłek
do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw! jeśli ktoś musi posolić potrawę, należy to zrobić po zakończeniu smażenia
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)