Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna wątróbka na słodko, idealne danie dla dzieci, sposób na uzupełnienie żelaza; do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
podawać z ziemniakami, słodką surówką (np kapusta pekińska na słodko- zobacz mój przepis); ziemniaki polewamy sosem powstałym z duszenia jabłek
do potrawy nie dodajemy żadnych przypraw! jeśli ktoś musi posolić potrawę, należy to zrobić po zakończeniu smażenia
wątróbkę oczyścić, pokroić na części, obsmażyć na oleju
w tym czasie obrać jabłka i pokroić w dużą kostkę
do podsmażonej wątróbki dodać jabłka, wymieszać i przykryć pokrywką
dusić, mieszając co jakiś czas, aż wątróbka nie będzie krwista
w trakcie duszenia jabłka miękną i puszczają sok