Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z cebulą

Wątróbka drobiowa z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 212

Wątróbka to element, który rzadko pojawia się na naszych stołach. A szkoda - to cenne źródło chociażby żelaza. Smażona wątróbka to świetny sposób nie tylko na problemy zdrowotne, ale na pyszny obiad. Tym razem mamy dla was tradycyjnie przygotowaną wątróbkę, która - przygotowana w ten sposób - zachwyci również tych, którzy nie byli dotąd przekonani do jej smaku.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 400 g
  • masło 4 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka drobiowa z cebulą

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyścić z żyłek i błonek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

  2. Cebulę pokroić w piórka.

  3. Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać cebulę smażyć na średnim ogniu aż zmięknie około 6-8 minut.

  4. Rozsunąć cebulę, zwiększyć ogień, na patelnię położyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron aż się zetnie.

  5. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić całość jeszcze kilka minut, wątróbka powinna pozostać lekko różowa w środku. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń