Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka to element, który rzadko pojawia się na naszych stołach. A szkoda - to cenne źródło chociażby żelaza. Smażona wątróbka to świetny sposób nie tylko na problemy zdrowotne, ale na pyszny obiad. Tym razem mamy dla was tradycyjnie przygotowaną wątróbkę, która - przygotowana w ten sposób - zachwyci również tych, którzy nie byli dotąd przekonani do jej smaku.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24072
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1064
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4384
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1171
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1318
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4353
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24072
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1064
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4384
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1171
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1318
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4353
Składniki
Wątróbkę oczyścić z żyłek i błonek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać cebulę smażyć na średnim ogniu aż zmięknie około 6-8 minut.
Rozsunąć cebulę, zwiększyć ogień, na patelnię położyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron aż się zetnie.
Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić całość jeszcze kilka minut, wątróbka powinna pozostać lekko różowa w środku. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i ogórkiem kiszonym.