Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne... :)
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 355
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 355
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.
W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.
Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.