Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne... :)
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.
W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.
Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.
Prosty i szybki sposób przyrzadzania watróbki. Jedynym skladnikiem, który ja...
Odsłon: 8361
Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin:...
Odsłon: 4157
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 270
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 294
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 229
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 975
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2587
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 270
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 294
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 229
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 975
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2587
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.
W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.
Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 14
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 68