Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne... :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1112
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4753
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1401
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1112
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4753
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1401
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.
W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.
Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.