Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak dziś obiad inny niż zwykle, wątróbki mi się zachciało ale nie z chlebem czy ziemniakami lecz po prostu z makaronem, dziwna ta moja zachcianka ale i z drugiej strony szybki obiad. Może zdjęcia nie pokażą dobroci wątróbki i mogą wyglądać nie apetycznie ale zapewniam was wyszła super miękka a to za sprawą tego gdyż wątróbkę posoliłam na sam koniec przygotowania jej.
Przygotować oba rodzaje wątróbek, umyć je i osuszyć na durszlaku. Wątrobę wieprzową pokroić na drobniejsze kawałki - paski.
Następnie do każdej z wątróbek dodać po łyżce mąki pszennej i dokładnie połączyć wątróbki z mąką.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go i najpierw usmażyć wątrobę wieprzową na lekko brązowo.
Do garnka wlać wodę i suszone warzywa, dodać usmażoną wątrobę wieprzową dusić ją na wolnym ogniu pod przykryciemW międzyczasie usmażyć wątróbkę drobiową również na brązowo.
Gdy wątroba wieprzowa jest już miękkawa i zrobił się lekki sos dodać wątróbkę drobiową i nadal dusić na wolnym ogniu przez chwilę, następnie podsmażyć cebulę na lekko brązowy kolor. Cebulę dodać do duszących się wątróbek i chwilę jeszcze wszystko poddusić pod przykryciem aż zrobi się gęsty sos, jak sos jest już idealny posolić ulubioną przyprawą z dodatkiem soli lub samą solą. Obiad czyli wątróbkę podałam z makaronem drobnym oraz papryką konserwową swoją.
Watróbka inaczej:). Przepis ten znalazłam w gazetce, wypróbowałam, zasmakował...
Odsłon: 6430
Wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Odsłon: 8035
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 382
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 22
Morze kojarzy nam się z wakacjami, odpoczynkiem, świeżą rybą, ale także… z ch...
Odsłon: 906
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 139
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 157
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 382
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 22
Morze kojarzy nam się z wakacjami, odpoczynkiem, świeżą rybą, ale także… z ch...
Odsłon: 906
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 139
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 157
Składniki
Przygotować oba rodzaje wątróbek, umyć je i osuszyć na durszlaku. Wątrobę wieprzową pokroić na drobniejsze kawałki - paski.
Następnie do każdej z wątróbek dodać po łyżce mąki pszennej i dokładnie połączyć wątróbki z mąką.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go i najpierw usmażyć wątrobę wieprzową na lekko brązowo.
Do garnka wlać wodę i suszone warzywa, dodać usmażoną wątrobę wieprzową dusić ją na wolnym ogniu pod przykryciemW międzyczasie usmażyć wątróbkę drobiową również na brązowo.
Gdy wątroba wieprzowa jest już miękkawa i zrobił się lekki sos dodać wątróbkę drobiową i nadal dusić na wolnym ogniu przez chwilę, następnie podsmażyć cebulę na lekko brązowy kolor. Cebulę dodać do duszących się wątróbek i chwilę jeszcze wszystko poddusić pod przykryciem aż zrobi się gęsty sos, jak sos jest już idealny posolić ulubioną przyprawą z dodatkiem soli lub samą solą. Obiad czyli wątróbkę podałam z makaronem drobnym oraz papryką konserwową swoją.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z cukinią i tymiankiem
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Chorwackie klopsiki
Dania główne
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Makaron z cukinią i tymiankiem
Sezonowe, lekkie danie - makaron z kurczakiem, cukinią i kremowym sosem z tym...
Odsłon: 1
Zapiekanka z cukinią
Zapiekanka z cukinią zachwyci zwolenników szybkich, prostych dań, które spraw...
Odsłon: 1286