Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i stosunkowo tanie danie.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Wątróbkę obrać z błonek, opłukać w wodzie i osuszyć. Na patelnię wlać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w talarki jabłko. Zeszklić. Następnie dodać wątróbkę oraz sól i pieprz. Mieszać drewnianą łyżką. Gdy już się podsmaży, dodać żurawinę. Całość smażyć, często mieszając, około 10 min.
Obrać ziemniaki i ugotować. Pod koniec gotowania osolić wodę.
Obrać marchewki i pokroić w talarki. Ugotować. Pod koniec gotowania lekko osolić i dodać cukier. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Dobrze rozprowadzić mąkę, aby uniknąć grudek. Dodać do marchewki, zamieszać i zagotować.