Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z ziemniakami i marchewką na słodko

Wątróbka drobiowa z ziemniakami i marchewką na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4358

Dodano:

Odsłon: 538

Smaczne, szybkie i stosunkowo tanie danie.

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula ( średnia)
  • 1 jabłko ( średnie)
  • 2 łyżki żurawiny
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 5-6 ziemniaków
  • 2 marchewki (średnie)
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • sól himalajska i pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę obrać z błonek, opłukać w wodzie i osuszyć. Na patelnię wlać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w talarki jabłko. Zeszklić. Następnie dodać wątróbkę oraz sól i pieprz. Mieszać drewnianą łyżką. Gdy już się podsmaży, dodać żurawinę. Całość smażyć,
    często mieszając, około 10 min.

  2. Obrać ziemniaki i ugotować. Pod koniec gotowania osolić wodę.

  3. Obrać marchewki i pokroić w talarki. Ugotować. Pod koniec gotowania lekko osolić i dodać cukier. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Dobrze rozprowadzić mąkę, aby uniknąć grudek. Dodać do marchewki, zamieszać i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń