Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i stosunkowo tanie danie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8510
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8510
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Składniki
Wątróbkę obrać z błonek, opłukać w wodzie i osuszyć. Na patelnię wlać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w talarki jabłko. Zeszklić. Następnie dodać wątróbkę oraz sól i pieprz. Mieszać drewnianą łyżką. Gdy już się podsmaży, dodać żurawinę. Całość smażyć, często mieszając, około 10 min.
Obrać ziemniaki i ugotować. Pod koniec gotowania osolić wodę.
Obrać marchewki i pokroić w talarki. Ugotować. Pod koniec gotowania lekko osolić i dodać cukier. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Dobrze rozprowadzić mąkę, aby uniknąć grudek. Dodać do marchewki, zamieszać i zagotować.