Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam wykorzystać wątróbkę w całkiem nowy sposób.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 487
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 487
Składniki
Połowę cebuli pokroić w piórka. Papryki w paski. Pieczarki i czosnek w plastry. Imbir posiekać. Szczypiorek pokroić w paski pod kątem ok 35 stopni. Wątróbkę pokroić w cienkie plastry. Posiekać pietruszkę.
Podgrzać olej w Woku (na największym ogniu). Dodać cebulę i pieczarki. Smażyć na wysokim ogniu ciągle mieszając. Podlewając od czasu do czasu łyżeczką wody. Kiedy Pieczarki będą Gotowe zsunąć całość na obrzeża woka i dodać wątróbkę. Smażyć na wysokim ogniu aż wątróbka będzie "Już prawie" gotowa (pamiętając by podlewać od czasu do czasu łyżeczką wody). Dodać paprykę, czosnek, imbir i papryczkę Chili. Wszystko smażyć ok minuty doprawić sosem sojowym (akurat mi się skończył więc użyłam Maggi - danie wyszło również przepyszne), sosem Worcester i pieprzem. Smażyć kolejną minutę i zdjąć z ognia. Szybko dodać Rukolę i natkę pietruszki. Wymieszać i podawać. u mnie z pieczonymi ziemniakami. Smacznego.