Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie i smaczne przyrządzenie wątróbki drobiowej w sosie musztardowo - warzywnym. Danie dobrze łączy smak podrobów z delikatną nutką słodyczy musztardy kremskiej i warzyw.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 180
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15232
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 180
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15232
Składniki
Wątróbkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w piórka, natkę pietruszki siekamy, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso smażymy na oleju rzepakowym, a kiedy wątróbka zacznie się smażyć, dorzucamy pokrojoną cebulę, natkę pietruszki i marchewkę. Wszystko razem smażymy, aż warzywa delikatnie zmiękną. Następnie całość zalewamy około 150 ml wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodajemy 4 łyżeczki musztardy i dużą szczyptę mąki pełnoziarnistej, mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wątróbkę podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam ją z ziemniaczkami i sałatą, ale równie dobrze sprawdzi się ona ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)