Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka w sosie musztardowym

Wątróbka w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1214

Dodano:

Odsłon: 1725

Klasyczna wątróbka drobiowa. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę moczymy godzinę w zimnej wodzie. Odcedzamy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Usuwamy błonki i ewentualnie przekrawamy na połówki. Oprószamy mąką każdy kawałek z dwóch stron.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę. W trakcie smażenia dodajemy masło. Cebulka ma się lekko zeszklić, po czym dodajemy wątróbkę, posypujemy jarzynką, podlewamy połową szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Po czym sprawdzamy czy sos nie jest zbyt gęsty, jeżeli tak dolewamy resztę wody, dodajemy musztardy, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze 2 minuty. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody, surówką z marchewki i cukinii oraz z kiszonym ogórkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń