Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka drobiowa. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Wątróbkę moczymy godzinę w zimnej wodzie. Odcedzamy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Usuwamy błonki i ewentualnie przekrawamy na połówki. Oprószamy mąką każdy kawałek z dwóch stron.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażmy pokrojoną w piórka cebulę. W trakcie smażenia dodajemy masło. Cebulka ma się lekko zeszklić, po czym dodajemy wątróbkę, posypujemy jarzynką, podlewamy połową szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Po czym sprawdzamy czy sos nie jest zbyt gęsty, jeżeli tak dolewamy resztę wody, dodajemy musztardy, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze 2 minuty. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody, surówką z marchewki i cukinii oraz z kiszonym ogórkiem.