Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja uwielbiam wątróbkę ale wiem że są tacy co jej wręcz nie cierpią.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10467
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4757
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10467
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4757
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 253
Składniki
Wątrobę pociąć na paski dowolnej grubości,
Dodać mąkę
I wymieszać.
Na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni ułożyć wątrobę
I smażyć z obu stron na lekko brązowy kolor.
W międzyczasie do garnka wlać wodę ze składników, dodać suszone warzywa i zagotować.
Ułożyć usmażoną wątrobę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
W tłuszczu po wątrobie usmażyć cebulę na rumiano,
Dodać ją do duszącej się wątroby i cały czas dusić na bardzo wolnym ogniu.
Gdy wątroba jest już miękka i zrobił się sos dopiero wtedy posolić według swego smaku.
Obiad podałam z całymi ziemniakami oraz ogórek kiszony.