Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z aromatycznymi owocami :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 692
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 427
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 301
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3497
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 692
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 427
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 301
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3497
Składniki
Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego