Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z aromatycznymi owocami :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68348
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2017
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68348
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2017
Składniki
Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego