Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z aromatycznymi owocami :)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 64
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15393
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 64
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15393
Składniki
Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego