Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1836
Dodano: 29.09.2008
Odsłon: 6436
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

barbarella123 28 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Jak smażyć wątróbkę drobiową żeby nie rozpryskiwała się po kucni0 Kto głosował? | Odpowiedz

barbarella123 28 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Kto mi poda metodę na smażenie wątróbki żeby nie strzelała z patelni0 Kto głosował? | Odpowiedz