Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z aromatycznymi owocami :)
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 211
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 200
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 740
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 211
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 200
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 740
Składniki
Obrane i wypestkowane jabłka i gruszki pokroić w 16-stki. Udusić w osobnych rondelkach z odrobiną cukru, kawałeczkiem cynamonu i 2 goździkami. Owoce powinny być lekko twardawe - nie rozgotowane. Cebule pokroić w talarki, udusić na 1 łyżce oleju. Wątróbkę (tylko jędrne kawałki) oczyścić z błon, obsypać lekko mąką, usmażyć na chrupiąco na sporym ogniu. Wątróbkę podawać z duszona cebulką + na osobnym półmisku jabłkami i gruszkami udekorowanymi konfiturą. Wątróbkę solimy PO usmażeniu ;) Smacznego