Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z kurczaka z cebulą i papryką w sosie są tak uniwersalną potrawką, że można ją podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub pieczywem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 916
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 916
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6402
Składniki
Pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Wątróbkę umyć, zamoczyć na 1-2 godziny w mleku. Następnie osączyć, opłukać, oczyścić z błon i podsmażyć na pozostałym oleju.
Wątróbkę przełożyć do garnka, wsypać podsmażoną cebulę i podlać niedużą ilością wody. Dodać roztarty majeranek, przykryć i dusić przez kilka minut.
Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i wędzoną papryką. Połączyć z wątróbką, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, podawać.