Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z kurczaka z cebulą i papryką w sosie są tak uniwersalną potrawką, że można ją podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub pieczywem.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 827
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 827
Składniki
Pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Wątróbkę umyć, zamoczyć na 1-2 godziny w mleku. Następnie osączyć, opłukać, oczyścić z błon i podsmażyć na pozostałym oleju.
Wątróbkę przełożyć do garnka, wsypać podsmażoną cebulę i podlać niedużą ilością wody. Dodać roztarty majeranek, przykryć i dusić przez kilka minut.
Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i wędzoną papryką. Połączyć z wątróbką, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, podawać.