Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z włoską nutą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Składniki
Cebule obierz i podziel w piórka. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż plasterki czosnku z cebulą, dodaj fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach i sól.
Całość duś, aż fasolka zmięknie, a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokrój w sporą kostkę, oprósz pieprzem i dokładnie obsmaż na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie.
Przełóż do sosu i jeszcze chwilę duś, dopraw cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba, dosól do smaku. Danie podawaj na ciepło z makaronem, posypane listkami bazylii.Źródło: Na żywo