Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z włoską nutą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Cebule obierz i podziel w piórka. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż plasterki czosnku z cebulą, dodaj fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach i sól.
Całość duś, aż fasolka zmięknie, a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokrój w sporą kostkę, oprósz pieprzem i dokładnie obsmaż na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie.
Przełóż do sosu i jeszcze chwilę duś, dopraw cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba, dosól do smaku. Danie podawaj na ciepło z makaronem, posypane listkami bazylii.Źródło: Na żywo