Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka zapiekana z cebulą i jabłkami

Wątróbka zapiekana z cebulą i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1108

Dodano:

Odsłon: 1062

Wątroba wieprzowa to specyficzne danie, które nie każdy lubi. Do tej wersji przekonało się już wiele osób, które wcześniej nie jadały tego specjału :-)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i lekko podsmażyć na patelni.

  2. Wątrobę pokroić na niezbyt duże kawałki, obtoczyć w mące i również podsmażyć (po ok. minucie z każdej strony).

  3. Podsmażoną cebulę i wątrobę przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić solą, pieprzem i majerankiem wg uznania, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wszystko razem wymieszać i podpiec w piekarniku przez ok. 10 minut (w 200 stopniach).



    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Wątrobę można dzień wcześniej włożyć do miski z mlekiem i przetrzymać kilkanaście godzin w lodówce. Wątroba będzie wtedy bardziej soczysta i delikatniejsza.

    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń