Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątroba wieprzowa to specyficzne danie, które nie każdy lubi. Do tej wersji przekonało się już wiele osób, które wcześniej nie jadały tego specjału :-)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9375
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9375
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka i lekko podsmażyć na patelni.
Wątrobę pokroić na niezbyt duże kawałki, obtoczyć w mące i również podsmażyć (po ok. minucie z każdej strony).
Podsmażoną cebulę i wątrobę przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić solą, pieprzem i majerankiem wg uznania, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wszystko razem wymieszać i podpiec w piekarniku przez ok. 10 minut (w 200 stopniach). Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Wątrobę można dzień wcześniej włożyć do miski z mlekiem i przetrzymać kilkanaście godzin w lodówce. Wątroba będzie wtedy bardziej soczysta i delikatniejsza. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)