Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątroba wieprzowa to specyficzne danie, które nie każdy lubi. Do tej wersji przekonało się już wiele osób, które wcześniej nie jadały tego specjału :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka i lekko podsmażyć na patelni.
Wątrobę pokroić na niezbyt duże kawałki, obtoczyć w mące i również podsmażyć (po ok. minucie z każdej strony).
Podsmażoną cebulę i wątrobę przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić solą, pieprzem i majerankiem wg uznania, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wszystko razem wymieszać i podpiec w piekarniku przez ok. 10 minut (w 200 stopniach). Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Wątrobę można dzień wcześniej włożyć do miski z mlekiem i przetrzymać kilkanaście godzin w lodówce. Wątroba będzie wtedy bardziej soczysta i delikatniejsza. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)