Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu banalne danie, bardzo proste, za to strasznie pyszne :-) No i oczywiscie ekspresowe.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Zaczynamy od usmazenia na masle wraz z dodatkiem przyprawy warzywnej cebulek pokrojonych w piorka i polowy jabluszka pokrojonego w polksiezyce. Watrobki myjemy, oczyszczamy, wycinamy co niepotrzebne (uzywam po prostu nozyczek), nie przyprawiamy!, nie kroimy! (smazymy w calosci) panierujemy w mace i smazymy na masle pod pokrywa, gdyz smazone watrobki sa wybuchowe :-) Do usmazonych watrobek dodajemy zawartosc patelni z cebulka i podlewamy 400 ml wody. Dodajemy lubczyk. Mieszamy dokladnie i gotujemy jeszcze do 4 minutek. W miedzyczasie gotujemy makaron. Uzylam dzisiaj cienkiego makaronu w gniazdach, smakowalo pysznie, jednak mysle, ze jeszcze lepszy bedzie makaron gruby. Juz na talerzu dodatkowo przyprawiamy sos. Smacznego.