Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki drobiowe w sosie własnym z makaronem.

Wątróbki drobiowe w sosie własnym z makaronem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3250

Dodano:

Odsłon: 2371

Znowu banalne danie, bardzo proste, za to strasznie pyszne :-) No i oczywiscie ekspresowe.

Składniki

  • Watrobki z kurczaka - na 2 osoby 400-500 gram
  • 2 srednie cebulki, pol jabluszka, maslo 3 lyzki
  • maka pszenna
  • sol, pieprz, lubczyk, przyprawa warzywna
  • dowolny makaron (najlepiej gruby)
  • odrobina Maggi
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbki drobiowe w sosie własnym z makaronem.

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od usmazenia na masle wraz z dodatkiem przyprawy warzywnej cebulek pokrojonych w piorka i polowy jabluszka pokrojonego w polksiezyce.

    Watrobki myjemy, oczyszczamy, wycinamy co niepotrzebne (uzywam po prostu nozyczek), nie przyprawiamy!, nie kroimy! (smazymy w calosci) panierujemy w mace i smazymy na masle pod pokrywa, gdyz smazone watrobki sa wybuchowe :-)
    Do usmazonych watrobek dodajemy zawartosc patelni z cebulka i podlewamy 400 ml wody. Dodajemy lubczyk. Mieszamy dokladnie i gotujemy jeszcze do 4 minutek.

    W miedzyczasie gotujemy makaron. Uzylam dzisiaj cienkiego makaronu w gniazdach, smakowalo pysznie, jednak mysle, ze jeszcze lepszy bedzie makaron gruby.
    Juz na talerzu dodatkowo przyprawiamy sos.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń