Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu banalne danie, bardzo proste, za to strasznie pyszne :-) No i oczywiscie ekspresowe.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Zaczynamy od usmazenia na masle wraz z dodatkiem przyprawy warzywnej cebulek pokrojonych w piorka i polowy jabluszka pokrojonego w polksiezyce. Watrobki myjemy, oczyszczamy, wycinamy co niepotrzebne (uzywam po prostu nozyczek), nie przyprawiamy!, nie kroimy! (smazymy w calosci) panierujemy w mace i smazymy na masle pod pokrywa, gdyz smazone watrobki sa wybuchowe :-) Do usmazonych watrobek dodajemy zawartosc patelni z cebulka i podlewamy 400 ml wody. Dodajemy lubczyk. Mieszamy dokladnie i gotujemy jeszcze do 4 minutek. W miedzyczasie gotujemy makaron. Uzylam dzisiaj cienkiego makaronu w gniazdach, smakowalo pysznie, jednak mysle, ze jeszcze lepszy bedzie makaron gruby. Juz na talerzu dodatkowo przyprawiamy sos. Smacznego.