Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki drobiowe z jabłami

Wątróbki drobiowe z jabłami

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2803

Dodano:

Odsłon: 3297

delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 1 kg
  • wino białe wytrawne 1/2 szklanki
  • jabłka duże 3 sztuki
  • cebula biała 3 sztuki
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • Majeranek
  • Olej rzepakowy
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbki drobiowe z jabłami

Przygotowanie

  1. Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.

  2. Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.

  3. Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 21 czerwca 2015 Beatko pyszności. Nie ma nic lepszego niż wątróbka z jabłkiem i cebulką :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 20 czerwca 2015 Uwielbiam wątróbkę z jabłkami ale przyznam że z winem jeszcze nie jadłam, narobiłaś mi smaku :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń