Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8542
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8542
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5884
Składniki
Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.
Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.