Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5357
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47803
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5357
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47803
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Składniki
Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.
Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.