Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo delikatne! Wino dodaje kwaskowości a jabłko słodyczy - czyli idealne smaki do wątróbki.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 285
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3943
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 369
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29368
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 285
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3943
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 369
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29368
Składniki
Na patelni trzeba podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Dodać następnie wątróbkę i podsmażać aż zrumieni się z jednej strony. Po obróceniu można dodać pokrojone w słupki jabłko i podlać winem i przykryć pokrywką. Wątróbka indycza jest większa i dłużej się smaży. Po około 5 minutach można zdjąć pokrywkę, zredukować sos i go doprawić solą i pieprzem. Gdy z wątróbki po przecięciu będzie wypływał klarowny sok to znaczy , że są dobre.
Smacznego :)