Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki indycze w winie

Przepis dnia 2021-07-04
Wątróbki indycze w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 872 Ocena: 17819

Dodano:

Odsłon: 604

Wyjątkowo delikatne! Wino dodaje kwaskowości a jabłko słodyczy - czyli idealne smaki do wątróbki.

Składniki

  • wątróbka z indyka 40 dag
  • Jabłko
  • Cebula
  • Wino białe wytawne 0,5 szkl
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smazenia u mnie olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbki indycze w winie

Przygotowanie

  1. Na patelni trzeba podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Dodać następnie wątróbkę i podsmażać aż zrumieni się z jednej strony. Po obróceniu można dodać pokrojone w słupki jabłko i podlać winem i przykryć pokrywką.
    Wątróbka indycza jest większa i dłużej się smaży. Po około 5 minutach można zdjąć pokrywkę, zredukować sos i go doprawić solą i pieprzem. Gdy z wątróbki po przecięciu będzie wypływał klarowny sok to znaczy , że są dobre.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (35)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń