Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magiczny , vegańśki bigos Curry inspirowany indiami czyli kapusta, czarna fasola, dynia Georgia Roaster, niebieskie ziemniaki, tomatillos, por, cebulka, czosnek, okra, listki drzewa Curry, marchew, listki Laurowe oraz przyprawa - Madras Curry .... Miód malina, niebo w gębie i od razu chce się tańczyć Hannah hoo... !
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Składniki
Kapustę poszatkować , dynię , marchew i ziemniaki pokroić i poddusić na oleju .
Po ok. 10 minutach należy dolać wody i dorzuć pokrojone strąki okry oraz obrane z łuskek i pokrojone owoce Tomatillos , dodać puszkę fasoli black turtles :) Doprawić listkami laurowymi, listkami drzewa Curry i przyprawą Curry Madras .
Dusić, mieszając od czasu do czasu , brakującą wodę (odparowaną) można nieco uzupełnić. Potrawa jest gotowa , gdy warzywa będą miękkie a sos zawiesisty. Podawać np. z pieczywem Naan lub zwykłym.