Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie, niewiele składników, krótki czas przygotowania... same plusy.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 39
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 39
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Na oliwie podsmażam cebulę.
Dodaję pokrojone w paski boczniaki. Dodaję przyprawy: wędzoną paprykę, sól i pieprz.
Kroję paprykę w drobną kostkę i dodaję do garnka. Podsmażam ok. 15 minut (muszą być dobrze przysmażone i miękkie).
Dodaję syrop klonowy, sos sojowy i musztardę. Mieszam i chwilę gotuję. Dodaję śmietankę i przecier pomidorowy. Chwilę gotuję.
Posypuję natką pietruszki. Podaję z dowolnym pieczywem.