Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie, niewiele składników, krótki czas przygotowania... same plusy.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68497
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68497
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Składniki
Na oliwie podsmażam cebulę.
Dodaję pokrojone w paski boczniaki. Dodaję przyprawy: wędzoną paprykę, sól i pieprz.
Kroję paprykę w drobną kostkę i dodaję do garnka. Podsmażam ok. 15 minut (muszą być dobrze przysmażone i miękkie).
Dodaję syrop klonowy, sos sojowy i musztardę. Mieszam i chwilę gotuję. Dodaję śmietankę i przecier pomidorowy. Chwilę gotuję.
Posypuję natką pietruszki. Podaję z dowolnym pieczywem.