Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie, niewiele składników, krótki czas przygotowania... same plusy.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5409
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29757
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5409
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29757
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Składniki
Na oliwie podsmażam cebulę.
Dodaję pokrojone w paski boczniaki. Dodaję przyprawy: wędzoną paprykę, sól i pieprz.
Kroję paprykę w drobną kostkę i dodaję do garnka. Podsmażam ok. 15 minut (muszą być dobrze przysmażone i miękkie).
Dodaję syrop klonowy, sos sojowy i musztardę. Mieszam i chwilę gotuję. Dodaję śmietankę i przecier pomidorowy. Chwilę gotuję.
Posypuję natką pietruszki. Podaję z dowolnym pieczywem.