Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wegańskie placki z kalafiora. Bez jajek, ale trzymają się dzięki mące z ciecierzycy i płatkom owsianym. Bardzo smaczne.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33825
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8011
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 75
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33825
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8011
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 75
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 236
Składniki
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Chwilę studzimy i rozgniatamy. Ja robię to widelcem, ponieważ lubię, gdy wyczuwalne są małe kawałki kalafiora w plackach.
Podczas gdy kalafior gotuje się i stygnie, przygotujemy płatki owsiane: płatki zalewamy wodą( można wziąć wodę na której gotowaliśmy kalafiora) i odstawiamy do napęcznienia. Następnie mieszamy z kalafiorem i dodajemy mąkę z ciecierzycy i przyprawy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie podsypujemy mąką z ciecierzycy.
Odstawiamy na pół godziny do lodówki, a następnie smażymy małe, złote placuszki. Podajemy z sosem ( np. jogurtowym ) Weganie z sałatą, pomidorami.