Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu pysznych, wegańskich racuchów. Puszyste placuszki polane miodem lub syropem klonowym, ozdobione świeżymi owocami lub dżemem to najlepszy sposób na rodzinny poranek. Ciasto z tego przepisu sprawdzi się także do przygotowania domowych gofrów wegańskich.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 217
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 217
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Składniki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp do miski 2 łyżki mącznej mieszanki, zalej połową szklanki mleka lub wody, następnie dosypuj mąkę i dolewaj płyn do pełnego wymieszania ciasta. Następnie dodaj cukier waniliowy i cukier lub miód. Ciasto musi być dość gęste, ale powinno spływać z łyżki. Jeśli jednak jest zbyt gęste, dolej więcej mleka lub wody. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Następnie na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki na złoty kolor z obydwu stron. Odkładaj do garnka i przykryj pokrywką, by utrzymać ciepło podczas dalszego smażenia. Placki najlepiej smakują prosto z patelni z ulubionymi dodatkami. dddd