Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu pysznych, wegańskich racuchów. Puszyste placuszki polane miodem lub syropem klonowym, ozdobione świeżymi owocami lub dżemem to najlepszy sposób na rodzinny poranek. Ciasto z tego przepisu sprawdzi się także do przygotowania domowych gofrów wegańskich.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2871
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6354
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2871
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6354
Składniki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp do miski 2 łyżki mącznej mieszanki, zalej połową szklanki mleka lub wody, następnie dosypuj mąkę i dolewaj płyn do pełnego wymieszania ciasta. Następnie dodaj cukier waniliowy i cukier lub miód. Ciasto musi być dość gęste, ale powinno spływać z łyżki. Jeśli jednak jest zbyt gęste, dolej więcej mleka lub wody. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Następnie na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki na złoty kolor z obydwu stron. Odkładaj do garnka i przykryj pokrywką, by utrzymać ciepło podczas dalszego smażenia. Placki najlepiej smakują prosto z patelni z ulubionymi dodatkami. dddd