Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu pysznych, wegańskich racuchów. Puszyste placuszki polane miodem lub syropem klonowym, ozdobione świeżymi owocami lub dżemem to najlepszy sposób na rodzinny poranek. Ciasto z tego przepisu sprawdzi się także do przygotowania domowych gofrów wegańskich.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Składniki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsyp do miski 2 łyżki mącznej mieszanki, zalej połową szklanki mleka lub wody, następnie dosypuj mąkę i dolewaj płyn do pełnego wymieszania ciasta. Następnie dodaj cukier waniliowy i cukier lub miód. Ciasto musi być dość gęste, ale powinno spływać z łyżki. Jeśli jednak jest zbyt gęste, dolej więcej mleka lub wody. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Następnie na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki na złoty kolor z obydwu stron. Odkładaj do garnka i przykryj pokrywką, by utrzymać ciepło podczas dalszego smażenia. Placki najlepiej smakują prosto z patelni z ulubionymi dodatkami. dddd