Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, pożywne, rogrzewające.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1841
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3867
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 236
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 164
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 147
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1841
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3867
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 236
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 164
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 147
Składniki
W rondlu rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać pokrojone w półplasterki cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Smażyć na bardzo małym ogniu. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i pieczarki pokrojone na cztery części. Mieszać i dusić na wolnym ogniu. Dodać pokrojoną w większe kawałki kapustę pekińską, nie szatkowaną. Dodać pomidory z puszki. Mieszać i dusić. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz młotkowany z kolendrą, płatki chili, cukier i sól do smaku. Dodać ok 3/4 szklanki przegotowanej gorącdj wody. Gotować ok 20- 30 min. Kapusta jest delikatna i nie może się rozgotować. Danie podawać gorące z bułką lub plackami z gotowanych ziemniaków. Smacznego