Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja dla wegetarian, ale nie tylko, także dla lubiących kuchnię z warzywami. Można przygotować wcześniej.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7759
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 41
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7759
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 41
Składniki
Fasolę przez noc moczyłem w wodzie. Następnego dnia podgotowałem 5 minut, zdjąłem z ognia i odstawiłem na godzinę , aby ziarno napęczniało. Fasolę wraz z listkiem laurowym gotowałem w tej samej wodzie, w której się moczyła, około 20 minut. Dodałem sól , gotowałem dalej, aż była miękka. Osączyłem z wody. W tym samym czasie drobno posiekałem cebulę i czosnek. Pomidory i paprykę umyłem i osuszyłem. Pomidory pokroiłem w kostkę po usunięciu trzpieni. Strąki papryki przekroiłem wzdłuż , pod bieżącą wodą oczyściłem z nasion, pokroiłem w kostkę. Chili również oczyściłem z nasion, drobno pokroiłem. W garnku rozgrzałem oliwę. Na słabym ogniu przez 5 minut dusiłem cebulę razem z czosnkiem i papryką. Dodałem pokrojone pomidory oraz pomidory z puszki, chili i tymianek. Gotowałem wszystko na małym ogniu , pod przykryciem, 15 minut. Następnie garnek odkryłem, przyprawiłem solą i pieprzem, gotowałem na średnim ogniu, aż sos zgęstniał a warzywa stały się miękkie. Dodałem oliwki razem z fasolą , podgrzewałem na małym ogniu ok. 5 minut. Awokado obrałem, pokroiłem w kostkę, przed podaniem dodałem do potrawy.