Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2012
Chrupiące krokiety z papryką i czerwoną soczewicą na tani , bezmięsny obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1911
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3146
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1911
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3146
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Składniki
Soczewicę gotujemy przez około 30 minut w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Papryki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z ugotowaną soczewicą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Nadzienie układamy na naleśników. Zawijamy boki do środka. Zwijamy w ruloniki ( krokiety ). Opanierowujemy z rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy po kilka minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Zajadamy na gorąco!