Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2012
Chrupiące krokiety z papryką i czerwoną soczewicą na tani , bezmięsny obiad.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 686
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 319
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 124
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 686
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 319
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 124
Składniki
Soczewicę gotujemy przez około 30 minut w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Papryki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z ugotowaną soczewicą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Nadzienie układamy na naleśników. Zawijamy boki do środka. Zwijamy w ruloniki ( krokiety ). Opanierowujemy z rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy po kilka minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Zajadamy na gorąco!